Alueen historiaa


Vuonna 1916 Mannerheimin puiston paikalla sijaitsi puutalokortteli, joka tuhoutui kaupunkipalossa vuonna 1916. Puutalokorttelin tilalle suunniteltiin alunperin valistustaloa – 1920-luvulla ajatellun valistustalon edustalle nousi kuvanveistäjä Into Saxelinin teos Vapaudenpatsas. Teos, joka sijaitsee edelleen alkuperäisellä paikallaan, tekee kunniaa vuoden 1918 eteläpohjalaisille vapaussankareille. Nykyisen nimensä puisto sai marsalkka Mannerheimin 75-vuotispäivän kunniaksi.

Alueen tulevaisuus


Mannerheimin puiston leikkipaikan peruskorjaus valmistui 2017. Muu puisto peruskorjataan nyt vuosina 2018-2019 moderniksi ja viihtyisäksi tapahtumapuistoksi. Puistoon on suunniteltu muun muassa tila puistokahvilalle ja jäätelökioskille, pöytätennis- ja shakkipöydät sekä hiekkakenttä tapahtumajärjestämiselle. Myös puiston kulkuväylät, aukiokiveykset, kalusteet, valaistus ja istutukset uusitaan.

Liity Sisäpiiriin


As Oy Marskinpuisto on tulossa varattavaksi pian! Liity Sisäpiiriin ja pääset varaamaan asunnon ennen julkaisua.

    Jättämällä soittopyynnön liityn samalla Lehdon Sisäpiiriin ja hyväksyn, että tietojani saa käyttää profiilini tietojen mukaisten kohteiden suoramarkkinointiin. Voin peruuttaa suoramarkkinoinnin milloin tahansa.
    Tietosuojaseloste